Recipe: Roasted chicken with celeriac, carrot and potato

Ingrediënten en benodigdheden:

Nodig voor 4 personen:

 • 600 gram kippenvleugels (bij voorkeur biologische kip of met Beter Leven 3 sterren)
 • 600 gram kleine aardappeltjes met of zonder schil
 • 4 grote winterpenen, schoongeboend
 • Knolselderij, in grove stukken
 • Olijfolie
 • Kruidenmix voor kip (of meng zelf wat peper, zout, paprikapoeder, cayenne kruiden en knoflookpoeder naar smaak)
 • Grote ovenschaal

Bereiding

 • Stap 1. Steek de Outdooroven aan. Zorg dat deze goed opgestookt wordt en ongeveer 15 minuten brandt, zodat de oven op temperatuur kan komen en het vuur gelijkmatig brandt. Om erachter te komen of de temperatuur hoog genoeg is voor gebruik, kun je eventueel gebruikmaken van de  Magnetic Thermometer (los verkrijgbaar).
 • Stap 2. Snijd de schoongeboende winterpeen in grove stukken, schil de knolselderij en snijd deze in blokjes, snijd de kleine aardappeltjes doormidden en doe ze in de ovenschaal. Besprenkel alles met wat olijfolie.
 • Stap 3. Kruid de kippenvleugels met de kruidenmix en leg deze bovenop de groente.
 • Stap 4. Plaats de schaal in de oven als deze eenmaal op temperatuur is en laat het garen. Plaats regelmatig een blok hout op het vuur om de temperatuur gelijk te houden. Na ongeveer 30 minuten in de oven (afhankelijk van de temperatuur) zal de kip en de groente gaar zijn. Controleer voor het serveren goed of de kip gaar is en de groente beetgaar. 

Gerelateerde producten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Join our newsletter Join our newsletter