De kracht van verveling

Wheelbench relaxing reading

In het midden van de tweede golf van de coronapandemie, gaat het grootste gedeelte van de wereld opnieuw terug naar een vorm van lockdown. En zonder vermaak buitenshuis, wat is er dan nog te doen? Er is maar zoveel televisie om naar te kijken en boeken om te lezen. Kortom, 2020 is een jaar met veel saaie dagen. Maar is je vervelen echt zo erg?

Geef niet toe aan afleiding

Wanneer we ons vervelen, grijpen we al snel naar de eerste de beste vorm van vermaak die ons afleidt van het “niets te doen hebben”. Hoewel het lezen van een boek, het kijken naar een nieuwe serie of het afmaken van die puzzel heel leuk kan zijn, kan het ook heel productief zijn als je daadwerkelijk toegeeft aan het niets doen.

Herken je het moment dat je een probleem na lange tijd eindelijk oplost? Vaak gebeurt dit tijdens alledaagse dingen, zoals het schoonmaken of tandenpoetsen. Dat is precies waar de kracht van verveling om gaat. Door je geest niet af te leiden, geef je je geest de tijd om tot rust te komen van externe prikkels. En met kalmte komt focus! Het perfecte moment voor je hersenen om problemen aan te pakken en op zoek te gaan naar nieuwe ideeën

Tablebench tanning garden
patio set Weltevree lounging

Hoe dit werkt? Verveling is als een vorm van frustratie. Deze frustratie kan heel productief worden als je er goed gebruik van maakt. Expert Margeret J. King legt het uit: “Als je ooit in een saaie vergadering hebt gezeten, een vergadering waar je niet productief bezig bent, dan zul je merken dat je gedachten overgaan in een probleemoplossingsmodus voor zaken die je dwarszitten, zowel op het werk als privé.”  

Het is dus zeker het proberen waard als je de volgende keer merkt dat je je verveelt. Grijp niet meteen naar je telefoon, leid jezelf niet af en kijk met welke creatieve ideeën of oplossingen je komt!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member