Digitale Dutch Design Week tip: Recalculating Route

Camper Floris Schoonderbeek

Dutch Design Week gaat digitaal in 2020! Hoewel we dit jaar niet meedoen, is er iemand met een Weltevree connectie wie je zeker moet volgen. Floris Schoonderbeek, ontwerper van de Dutchtub, Guidelight en vele andere Weltevree producten, gaat op een experimentele roadtrip en probeert samen met andere doeners tot nieuwe duurzame oplossingen te komen door te zoeken, te ervaren en te experimenteren. De resultaten van deze roadtrip zijn (virtueel) te zien bij de expositie ‘Recalculating Route’.

Het begin van deze roadtrip

Als designer ontwerpt Floris Schoonderbeek altijd vanuit zijn eigen omgeving. Hij creëert dingen die hij mist en komt met producten die zijn omgeving activeren en verbeteren. Hij heeft de behoefte om te zoeken naar nieuwe gewoontes en nieuwe producten. En tijden als deze, waarin we allemaal veel meer tijd in onze eigen ruimte doorbrengen, zijn een goed uitgangspunt om met nieuwe dingen en oplossingen te komen.

Een zichtbaar ontwerpproces

Samen met een zelfgebouwde camper als mobiele werkplaats, de Fieldstation, is Floris op pad gegaan. Tijdens zijn roadtrip experimenteert hij en “doet” hij samen met andere denker. In zijn eigen woorden: “Door te experimenteren en te doen leer je de techniek en de kwaliteit van de ervaring te begrijpen. Je voelt de sensatie of ervaring die een product kan brengen.” Recalculating Route maakt dit hele ontwerpproces zichtbaar. De on-going roadtrip is gefilmd en is te volgen via deInstagram van Studio Floris Schoonderbeek.

Kortom, dit project is een uitnodiging en aanmoediging om onze kennis en kunde op een andere manier in te zetten. Verandering ontstaat immers niet door dezelfde route te blijven volgen. Wil je meer te weten komen over dit project? Bekijk de hele projecttrailer in de onderstaande video.

Benieuwd naar de expositie?

Recalculating Route is virtueel te zien op Dutch Design Week van 17 – 25 oktober. Kijk op www.ddw.nl voor meer informatie.

Tijdens en na Dutch Design Week is de expositie nog tot februari 2021 ook fysiek te bezoeken in Kazerne. Kijk op www.kazerne.com voor de bezoekersinformatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member