Dit is de beste tijd om te beginnen met wandelen

wallking group

Nu alle sportscholen, bioscopen en horeca gesloten zijn, proberen we met zijn allen nieuwe manieren van ontspanning en vermaak te vinden. Een populaire keuze is het wandelen. Overal waar je kijkt zie je mensen een ommetje maken; ’s Ochtens, tijdens de lunch of ’s avonds. En dat is goed! Zeker in deze tijden waarin we allemaal nog minder bewegen dan voorheen. De Nederlandse neuropsycholoog Erik Scherder is een grote voorstander voor dagelijkse wandelingen, nu nog meer dan ooit.

Zoals we eerder in een blog hebben beschreven, zijn dagelijkse wandelingen heel goed voor je mentale gezondheid. Je voelt je gelukkiger, gezonder en rustiger na een wandeling. Erik Scherder is het eens met deze punten: “Wandelen kan je ook rust brengen in je hoofd. Je tobben wordt wat minder. En dan komt het default-netwerk op gang. En dat is het netwerk voor creativiteit. Daarom kom je tijdens het wandelen dus op ideeën” Waarom dit gebeurt? Tijdens het lopen stimuleer je de bloedsomloop, waardoor je hersenen beter presteren. Je motivatie gaat omhoog en je krijgt betere controle over impulsen. Allebei zijn heel belangrijk om gefocust en gemotiveerd te blijven tijdens deze “werk vanuit huis-dagen”.

 

Een belangrijke toevoeging bij deze mentale gezondheidsvoordelen: bewegen, in welke vorm dan ook, helpt je immuunsysteem te versterken. Je zal dus ook fysiek sterker worden. Zoals Scherder zegt: “degene die op hun m eest kwetsbaar zijn, zijn diegene met een inactieve levensstijl”. Een dagelijkse wandeling zal dus je immuunsysteem versterken, wat niet alleen nu, maar altijd een goed idee is.

walking

Picture by Wolvenkinderen

Kortom, die dagelijkse wandeling is misschien wel belangrijker dan ooit! Om je te motiveren om elke dag een wandeling te maken, hebben Erik Scherder en de Nederlandse hersenstichting samen een app gelanceerd genaamd “Ommetje”. Met deze app kan je je wandelingen registereren en kan je elkaar in groepsvorm uitdagen. Haal je dagelijkse doel voor meer punten! Daarnaast geeft de app je ook interessante informatie over een gezond brein. Elke wandeling dient ten minste 20 minuten te duren voor het beste effect op je hersenen.

Naast deze app kan je natuurlijk ook een doel stellen door middel van een activity tracker of stappenteller op je telefoon. Vorm samen met een aantal vrienden een groep en daag elkaar uit om elke dag buiten te bewegen. 10.000 stappen per dag moet te doen zijn toch?

Download de app hier of zoek zelf een stappenteller app!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member