Kook met ingrediënten uit je eigen moestuin

poplars vegetable garden

Bij Weltevree houden we van buiten koken en buiten leven. De Outdooroven is hier een perfect voorbeeld van. Hoe leuk is het als je deze zomer je eigen producten kan gebruiken? Van groentes tot kruiden, als je nu begint met zaaien profiteer je de hele zomer lang van je eigen zelfvoorzienende moestuin!

De lente, of eigenlijk de periode na de laatste nachtvorst, is een goede periode om nieuwe zaden in je tuin te zaaien. Als je in maart of april zaait, geniet je namelijk nog hetzelfde jaar van de resultaten.

Welke groentes en kruiden kan je in april zaaien?

Als je nog nooit eerder je eigen groente hebt verbouwd is het slim om met de makkelijke opties te beginnen. Met de volgende groentes en kruiden kan het vrijwel niet mis gaan:

  • Bonen
  • Bladsla
  • Rucola
  • Kerstomaten
  • Oost-indische kers

Kies je voor tomaten, paprika of een andere mediterraanse groente? Deze moeten eerst binnen voorgezaaid worden, waarna ze vanaf April naar buiten verplaatst kunnen worden.

Eigenlijk kunnan alle zaden vanaf april gezaaid worden. Je bent dus volledig vrij om je eigen tuintje samen te stellen. Bedenk wel dat sommige groentes meer ervaring vereisen en bedenk goed welke ingrediënten je vaak gebruikt in je gerechten. Op deze manier haal je het meeste uit je eigen groentetuin!

vegetables cutting board Weltevree
Tips voor een succesvolle moestuin:
1. Kies een zonnige, beschutte plek

Het is belangrijk om de juiste plek te kiezen voor het aanleggen van je moestuin. Zon is hierbij essentieel! Kies het liefst een plek waar de zon minimaal 6 tot 8 uur op staat. Kies daarna een beschutte plek, zodat je gewassen zoveel mogelijk beschermd zijn tegen de wind. Vooral de noorderwind kan in Nederland erg koud zijn!

2. Zaai altijd in een rechte lijn

Als je in een rechte lijn zaait, maak je het makkelijker voor jezelf zodra de groentes en kruiden opkomen. Onkruid zal namelijk niet dezelfde strakke rechte lijn volgen, waardoor je weet wat je wel en niet moet verwijderen.

3. Zorg voor brede paden

Als je je groenten mag oogsten, moet je ook genoeg ruimte hebben om dat te doen. Laat dus genoeg ruimte over tussen de rijen zaden. Zo kan je straks overal makkelijk bij!

4. Maak bordjes of een plattegrond

Zorg dat je weet waar alles staat! Het duurt even voordat je de groenten en kruiden kan oogsten. Je wil in de tussentijd niet vergeten wat waar gezaaid is. Met duidelijke bordjes of een plattegrond voorkom je dit probleem!

 

We zien graag met welke ingrediënten jij in je gerechten gebruikt! Laat ons jouw beste Outdooroven recepten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member