Platowood: een speciaal type hout

Dutchtub wood Platowood

De Dutchtub Wood is het broertje van de Dutchtub Original. Maar zoals broers wel vaker zijn, zijn ze compleet verschillend. In tegenstelling tot de gekleurde Dutchtub Original heeft de Dutchtub Wood een natuurlijke uitstraling: de badkuip is bedekt met houten panelen, waardoor het bad helemaal opgaat in zijn omgeving. Welk type hout is hiervoor gebruikt en waarom is dit materiaal zo geschikt voor de Dutchtub Wood?

De voordelen van Platowood

Als je op zoek bent naar een natuurlijk buitenbad, dan is de Dutchtub Wood het bad dat je zoekt. De houten panelen van dit bad zijn gemaakt van Platowood Fraké, een duurzaam en stevig type hout. Er zijn veel kenmerken en voordelen van Platowood die het waard zijn om te delen:

  1. Milieuvriendelijke grondstoffen

Het hout dat voor Platowood gebruikt wordt komt van duurzaam beheerde en gecertificeerde bossen. Er worden dus alleen maar hernieuwbare grondstoffen gebruikt, waardoor je er zeker van bent dat er geen mensen, natuur of dieren geschaad zijn.

  1. Een gepatenteerd proces: platoniseren

De naam Platowood komt van het zogenaamde platoniseren, een uniek gepatenteerd proces om het hout te bewerken. De meeste houtsoorten worden gedroogd en verhit, maar bij platoniseren komen er drie belangrijke stappen bij kijken: hydro-thermolyse, drogen en curing. Bij deze stappen om het hout te verduurzamen is alleen water en hitte nodig. Er worden geen chemische stoffen aan het hout toegevoegd!

Dutchtub wood
  1. Geschikt voor elk klimaat

Dankzij het platoniseren wordt het vochtgehalte in het hout gereduceerd tot slechts 4 tot 6 procent. Dit betekent dat het hout bijna niet geraakt wordt door vochtveranderingen. Het hout zal zijn vorm houden in elk klimaat of seizoen.

Omdat het hout bijna niet krimpt of zwelt heeft Platowood weinig onderhoud nodig. Het is het ideale type hout voor een buitenbad vol warmte en vocht.

  1. Een gegarandeerde lange levensduur

Platowood heeft een erg lange levensduur. Door het platoniseren worden de al aanwezige eigenschappen van het hout versterkt en worden de suikers afgebroken.  Hierdoor maakt schimmel geen kans en heeft het hout een levensduur van in ieder geval 50 jaar.

Ontdek nog veel meer over dit natuurlijke en houtgestookte buitenbad. Geef jij de voorkeur aan de gekleurde Dutchtub Original of zou je liever een bad nemen in de natuurlijke Dutchtub Wood?

Een reactie op “Platowood: een speciaal type hout

  1. Houtdirect zegt:

    Goed informerende blog! Er zijn zoveel verschillende houtsoorten dat het nog wel eens lastig kan zijn om te weten welk type hout waarvoor geschikt is. Er is immers zoveel keuze voor bepaalde houtsoorten dat het soms lastig is om door de bomen het bos nog te zien, en dan hebben we het nog eens gehad over de keuze om bewust juist wel of niet het hout bij een bepaalde houthandel te kopen.
    Groet Anne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member