Weltevree founder Floris Schoonderbeek stopt als artdirector

Dutchtub Wood Floris Schoonderbeek

Van Dutchtub tot Weltevree…

In 2002 zocht Floris tijdens zijn afstudeerproject bij ArtEZ naar een manier om de omgeving intensiever te ervaren en gebruiken. En om er mee in contact te staan, zowel fysiek als sociaal. Vanuit dit verlangen ontwierp hij de Dutchtub, het inmiddels iconische houtgestookte buitenbad.

Om als productontwerper niet afhankelijk te zijn van de structuren van bestaande productlabels, waar een nieuw type product vaak moeilijk een plek vindt, richtte Floris in 2008 het eigenwijze Weltevree op. Weltevree is inmiddels een gevestigde naam. Met een professioneel team en een steeds groter wordende groep ontwerpers en gebruikers is niet alleen het idee gegroeid, maar ook de club mensen die in dezelfde ambitie van Floris geloofd.

“Na 15 jaar als artdirector neem ik trots afscheid en draag ik Weltevree over aan het team. Ik kijk ernaar uit om vanuit mijn eigen studio nieuwe samenwerkingen en avonturen te starten, waaronder de uitrol van de Groundfridge. Maar ik zal zeker ook met nieuwe producten blijven bijdragen aan Weltevree. Het is en blijft me dierbaar.”  – Founder en ontwerper Floris Schoonderbeek

Naast Weltevree is Floris als creatief ondernemer actief geweest in laadinfrastructuur voor elektrische auto’s (NewMotion) en werkt hij nu aan nieuwe activiteiten als de Groundfridge, een innovatieve variant van de traditionele koelkelder. Kenmerkend voor de ontwerpen van zijn studio zijn innovatie, beleving, functionaliteit en duurzaamheid. De natuurlijke elementen zijn altijd onderdeel van het ontwerp. Meer informatie over het werk van Studio Floris Schoonderbeek vind je hier.

Al in Juni 2020 zetten we onze samenwerking voort door twee nieuwe ontwerpen van Studio Floris Schoonderbeek te presenteren: de Sheppard en de Waterworks. Houd onze site in de gaten voor meer informatie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member