Hoe zorg je goed voor je Weltevree buitenmeubels?

wood maintenance

Met de lente in aantocht is het bijna tijd om naar buiten te gaan! Terwijl jij naar wat zonnestralen verlangt, verlangen je buitenmeubels misschien wel naar wat onderhoud. Geef je meubels wat extra aandacht voor de lente begint, zodat je ze het hele buitenseizoen van ze kan genieten. Hier zijn onze onderhoudstips.

Accoya hout

Accoya is een milieuvriendelijk en extreem duurzaam type hout. Dit komt door een speciale behandeling: acelytatie. Er worden geen chemicaliën toegevoegd in dit proces, aangezien acetyl zich al hout bevindt. De behandeling verandert slechts de structuur van dit acetyl, waardoor een erg betrouwbaar houttype ontstaat dat vrijwel geen water opneemt. Dit alles zorgt voor een lange levensduur: Accoya hout gaat gegarandeerd 50 jaar mee bij gebruik boven de grond.

Welke Weltevree producten zijn gemaakt van Accoya hout?

Onderhoud

Accoya hout vereist weinig onderhoud. We raden je aan om twee keer per jaar licht onderhoud uit te voeren:

  • Spray het hout in met witte azijn
  • Laat het ongeveer drie dagen intrekken
  • Maak het hout schoon met water en een zachte borstel of spons.

Schoonmaken

Vlekken kunnen verwijderd worden met een vochtige doek. Doe dit wel zo snel mogelijk nadat de vlek is ontstaan, zodat de vlek niet in het materiaal trekt. Om schoonmaken makkelijker te maken kan het hout behandeld worden met een houtolie. Dit is niet nodig om de levensduur van het Accoya hout te verlengen.

Weltevree-patio-highback-nude-outdoor-sunshine-setting
Weltevree-Wheelbench-Accoya-Being-lifted-and-moved
Larikshout

Larikshout komt van de Lariks, een geslacht van coniferen uit Europa. Het is een erg duurzaam materiaal en bewuste keuze. Het sterke hout is ideaal voor gebruik in buitenmeubilair. Zonder behandeling blijft het hout gedurende 10 tot 15 jaar mooi.                                                                                

Welke Weltevree producten zijn gemaakt van Larikshout?

Onderhoud

Om de levensduur van larikshout te verlengen, raden we aan om het hout met houtolie te behandelen. Doe dit ongeveer twee keer per jaar om het vergrijzingsproces te vertragen. Volg de instructies van je gekozen olie en de frequentie die bij die olie hoort. Soms betekent dat dat je het hout licht moet opschuren en soms borstelen.

Op zoek naar een geschikte houtolie? Bekijk onze Rubio Monocoat!

Schoonmaken

Het gebruik van houtolie zorgt ervoor dat het hout makkelijker schoon te maken is en voorkomt schimmel bij nat hout. Vooral als het hout niet op een plek staat waar het makkelijk op kan drogen is houtolie aan te raden. Mocht schimmel toch ontstaan, dan raden we aan het eerst met azijn te behandelen, voordat je voor zwaardere antischimmelmiddelen kiest.

Tablebench larch wood
Weltevree Fieldchair_back_grass
Douglashout

Douglashout komt van de Douglas spar uit Noord-Europa. Dankzij zijn oranje kleur en lijnen van jaarringen heeft het hout een warme uitstraling. Het is een duurzame keuze die veel in buitenmeubilair gebruikt wordt. Zonder behandeling blijft het hout 10 tot 15 jaar mooi.

Welke Weltevree producten zijn gemaakt van Douglashout?

Onderhoud

Het onderhoud van Douglashout is vergelijkbaar met larikshout. Behandel het hout ongeveer twee keer per jaar met een houtolie om het vergrijzingsproces te vertragen en het hout mooi te houden. Afhankelijk van de gekozen houtolie zal het type onderhoud verschillen.

Op zoek naar een geschikte houtolie? Bekijk onze Rubio Monocoat!

Schoonmaken

Douglashout doet het goed in regenachtige omstandigheden, maar het is belangrijk om het hout op zijn tijd volledig te laten drogen. Als Douglashout veel nat wordt is het essentieel om het met een houtolie te behandelen. Als schimmel toch ontstaat, raden we aan om dit eerst met azijn te behandelen, voordat je voor zwaardere antischimmelmiddelen kiest.

forestry table Douglas wood
Weltevree-maintenance-kit-wood-applied
Cortenstaal

De Outdooroven is gemaakt van een speciaal type staal: Cortenstaal. Dit type staal oxideert en een dikke laag roest zal vanzelf vormen. Deze laag roest geeft de Outdooroven de mogelijkheid om zichzelf beter te beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Dankzij het Cortenstaal is de Outdooroven beschermt tegen wind en regen en zal verdere oxidatie voorkomen worden.

Onderhoud en schoonmaak

Omdat de laag roest van Cortenstaal zorgt voor een zekere zelfbescherming is er weinig onderhoud nodig. Toch kan je zeker dingen doen om de beschermlaag in goede staat te houden.

  • We raden aan om het staal regelmatig te borstelen. Door het vuil van de rook kan de laag roest namelijk minder stabiel worden. Door dit regelmatig schoon te vegen blijft de oven mooier en zal hij langer meegaan.
  • Zorg er altijd voor dat de Outdooroven op een plek staat waar hij snel kan drogen na regen.
Weltevree Outdooroven_autumn

Bekijk onze onderhoudspagina voor een overzicht van alle materialen. Mocht je meer informatie over onderhoud (of andere zaken) willen, dan helpen wij natuurlijk graag verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member