Hoe plaats je de Outdooroven onder een overkapping

Door de Outdooroven onder een overkapping te plaatsen zorg je ervoor dat je, ongeacht het weer, altijd van de pizza oven kan genieten. De overkapping zorgt voor bescherming tegen de regen of sneeuw en laat de ruimte om je heen nog sneller opwarmen.

Als je jouw Outdooroven graag onder een overkapping wilt plaatsen, moet je eerst zorgen dat de plek waar je de oven plaatst aan een aantal voorwaarden voldoet. Er zijn vier belangrijke dingen om mee te nemen.

1. De juiste grond

Zorg ervoor dat de grond waar je de Outdooroven wil plaatsen aan de volgende eisen voldoet:

 • De grond is stabiel en sterk genoeg om het gewicht van de Outdooroven te dragen
 • De grond is vlak en waterpas

Als de grond niet aan deze voorwaarden voldoet is het geen veilige plek om de Outdooroven te plaatsen.

2. Isoleer de achterwand

Om de achterwand tegen de hitte van de Outdooroven te beschermen is het belangrijk om isolatiemateriaal te plaatsen. We raden aan om een calcium silicaat plaat te gebruiken.

Bij het bevestigen van deze platen is het belangrijk dat je ruimte overlaat tussen de plaat en de achterwand. Laat bij voorkeur ook ruimte over tussen de vloer en het paneel. Dit zorgt voor een goede luchtcirculatie.

Zorg ervoor dat de bout die de plaat vastmaakt niet direct in de muur geschroefd wordt. Dit zodat de hitte niet door de bouten in de achterwand kan trekken. Bevestig een tussenstuk aan de achterwand en schroef het paneel hierop vast.

3. Kies de juiste dakdoorvoer

De rookafvoer van de Outdooroven moet verlengd worden om buiten de overkapping te komen. Om dit veilig te laten verlopen is het verstandig om een complete rvs dakdoorvoerset aan te schaffen en deze volgend de handleiding te monteren. Denk eraan dat het een geïsoleerde uitvoering moet zijn.

4. De juiste uitvoering

Nadat je zeker weet dat aan alle voorwaarden voldoen is, is het tijd voor de installatie.

 • Alles dient stevig en stabiel te worden geïnstalleerd
 • Alles dient netjes waterpas te worden opgesteld
 • De dubbelwandige pijp dient minimaal 100 – 150 mm door het dak heen te steken (aan de binnenzijde). Dit mag altijd meer zijn.
 • De trekkap dient net boven de nok (of omringende gebouwen) uit te komen, zodat er een vrije luchtstroom ontstaat en voldoende trek wordt gegenereerd. Hiervoor kan het nodig zijn de dubbelwandige pijp buiten op het dak te verlengen.

Ben je niet zeker dat je dit zelf volgend bovenstaande standaarden kan uitvoeren, vraag dan altijd om professionele hulp. Veiligheid komt eerst.

Staat jouw Outdooroven onder een overkapping? Laat het ons weten! Tag @weltevree of noem #worldofweltevree.

2 reacties op “Hoe plaats je de Outdooroven onder een overkapping

 1. pieter zegt:

  beste
  Ik ben van plan om de weltevree kachel in mijn serre te zetten. Deze is 4x6m ,ik kan een doorgang voor de afvoer maken. Achter de kachel kan ik een plaat zetten tegen stralingswarmte.dit om het glas te beschermen. De deur kan opengezet worden om verluchting te hebben.Op deze manier kan ik in deze koude tijden pizza’s bakken voor mijn kinderen op een leuke plaats. Is dit een goed idee?

  • ellen zegt:

   Beste Pieter,

   Bedankt voor uw bericht en excuses voor de late reactie!

   Wij raden het af om de Outdooroven binnenshuis te plaatsen. Het risico op koolmonoxidevergiftiging is te groot: in een tuinhuis of serre is het rookkanaal vaak extra kort en de Outdooroven is bovendien grotendeels open. Rook en gevaarlijke stoffen kunnen zo onvoldoende weg komen. Een tuinkachel binnenshuis is dus erg gevaarlijk en het openzetten van een deur zal niet voldoende helpen.

   Daarbij raden we het af om de Outdooroven te dicht bij glas te plaatsen, aangezien dit snel kapot kan springen door de hitte.

   Ik hoor het graag als er meer vragen zijn!

   Hartelijke groet,

   Ellen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member