Dutch Design Week 2019

In oktober zal Eindhoven opnieuw de place to be zijn voor het grootste design event in Noord Europa: Dutch Design Week. Op wel 120 locaties overal in de stad worden werken en concepten van meer dan 2600 (jonge) ontwerpers getoond. Er is extra aandacht voor experimentatie, innovatie en verbindingen. Het thema van 2019 is “if not now, then when?”

Locatie:

Eindhoven (meerdere locaties)
19-27 oktober, 2019
Elke dag van 11:00 – 18:00

Poplars
Ontdek de Poplars

Na een nominatie voor de Dutch Design Awards 2019 zijn de Poplars dit jaar te zien op de Dutch Design Week. De Poplars laten zien dat het opnieuw uitvinden van bestaande iconische producten een goed alternatief voor plastic kan bieden. Deze schoenen zijn geïnspireerd op de culturele erfenis van designer Lex Pott: de houten klomp. Na eeuwen zonder verandering heeft Lex Pott de klassieke klomp nieuw leven ingeblazen. Het houten schoeisel krijgt een nieuw en slank silhouet, zonder het comfort en de voordelen van de ouderwetse klomp te verliezen. Want: “zelfs nu nog zijn de houten klompen handige, natuurlijke schoenen voor in de tuin.”

Duurzaamheid en ambacht komen samen in de lokale Krajenbrink Klompenfabriek, een van de laatste authentieke klompenfabrieken in Nederland. Hier wordt elke Poplar uit één blok Nederlands populierenhout gemaakt, geheel volgens traditie en met vrijwel geen materiaalverspilling. Ze worden vervolgens in een natuurlijke nude of dusty pink kleur afgewerkt.

Je kan de Poplars op onderstaande locatie vinden:

VEEM | Floor 3 | Strijp-S

groundfridge
De Groundfridge

Ook de Groundfridge van Studio Floris Schoonderbeek wordt dit jaar op de Dutch Design Week 2019 gepresenteerd. Na een Dutch Design Awards nominatie in 2017 is de Groundfridge nu doorontwikkeld tot een product dat klaar is voor de markt. De Groundfridge is een natuurlijk gekoelde kelder waar je eten en wijn kan bewaren. Het duurzame ontwerp stimuleert bespaart energie, voorkomt voedselverspilling en stimuleert om een gedeelde gemeenschappelijke plek met anderen te creëren. Het is een perfecte match met duurzame tuinprojecten en voldoet aan de behoeftes van een zelfvoorzienend leven.

Naast deze natuurlijk gekoelde Groundfridge zal Studio Floris Schoonderbeek de gloednieuwe Chiller introduceren. Deze aanvullende koeler maakt de Groundfridge geschikt voor professioneel gebruik en biedt duurzame koeling in warmere klimaten.

Je kan de Groundfridge op onderstaande locatie vinden:

Klokgebouw | Hall 4 | Strijp-S

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member