Doe mee met World Cleanup Day op 21 september

World Clean Up Day 2019

De wereld zal een beetje schoner zijn na Zaterdag 21 september. Net als vorig jaar organiseert de Plastic Soup Foundation de World Cleanup Day in Nederland. In dit wereldwijde evenement doen meer dan 150 landen mee in het opruimen van zwerfafval uit de natuur. Deze dag zorgt niet alleen voor een schonere omgeving, maar brengt ook inzicht in oplossingen voor de toekomst.

Het success van 2018

World Cleanup Day was een groot succes in 2018. Met meer dan 18 miljoen vrijwilligers verspreid over 24 tijdzone’s werd wel 88 miljoen kilo afval opgehaald. Het doel is natuurlijk om hier in 2019 overheen te gaan!

Waar komt het zwerfafval vandaan?

Het zoveel mogelijk opruimen van afval is niet het enige doel van World Cleanup Day. Onderzoekers willen er ook achter komen welk afval waar vandaan komt. Tijdens het opruimen registreer je makkelijk het type afval via de Literati app. Hierdoor ontstaat er een kaart met de locaties van het afval. Dankzij deze informatie kunnen er in de toekomst oplossingen gevonden worden om het zwerfafval tegen te gaan.

Doe ook mee op 21 september

Heb je interesse om mee te doen in het schoonmaken van onze wereld? Organiseer en registreer dan je eigen schoonmaak-event of sluit aan bij een evenement in je eigen buurt. De site van World Cleanup Day heeft alle informatie die je nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member