Bakery Case bij Museum Voorlinden

De tijdelijke expositie van Wayne Thiebaud in Museum Voorlinden (Wassenaar) werd verder tot leven gewekt in de Bakery Case. Deze bestond uit drie paviljoens in de museumtuin waar drankjes en Thiebaud-gebak werd geserveerd. Dit project was een samenwerking tussen Museum Voorlinden, Just Haasnoot en Floris Schoonderbeek (oprichter en art director van Weltevree).

Een koffiecafé in de Frame Houses

De Bakery Case was opgebouwd uit Weltevree Frame Houses. Alle paviljoens zijn ingericht door Just Haasnoot met onder andere diverse Weltevree producten, zoals de Forestry Set en Tablebench, maar ook tafels en stoelen van Muller van Severen. De gebakjes en drankjes werden geserveerd op een speciaal ontworpen Thiebaud servies van De Intuïtiefabriek.

De verbinding tussen Voorlinden en Weltevree

Floris Schoonderbeek: “Bij Museum Voorlinden mengt de architectuur met het landschap en de cultuur. Dat creëert een sfeer van rust en stilte, zowel binnen als buiten het museum. De omgeving maakt de ervaring van de bezoekers sterker. Die aandacht voor nieuwe invloeden past perfect bij de filosofie van Weltevree en wat wij ook in onze producten terug willen zien. Ook al houden we van mooie dingen die goed in elkaar zitten, we geloven dat het leven draait om ervaringen en niet om spullen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member