Rapportage: Weltevree bij Museum Voorlinden

Voorlinden - Frame Houses - Forestry - Tablebench

Afgelopen week opende Museum Voorlinden in Wassenaar de exclusieve tentoonstelling van Wayne Thiebaud. Onderdeel van deze tentoonstelling zijn unieke paviljoens in de museumtuin. Deze paviljoens, ‘The Bakery Case’ genaamd, zijn een gezamenlijk initiatief van het museum en Just Haasnoot. Het concept is gecreëerd door Weltevree-oprichter en art director Floris Schoonderbeek. 

Echte Wayne Thiebaud taartjes
Tijdens de opening konden kunstliefhebbers en de pers genieten van het werk van de Amerikaanse schilder. Hij is voornamelijk bekend van zijn taartschilderijen. Thiebaud creeert kleurrijke portretten van voedsel, mensen en landschappen. Dit voedsel kwam tot leven in de Bakery Case waar taart en gebak in Thiebaud thema werden geserveerd bij de koffie.

Voorlinden Bakery Case

Weltevree-producten bij Voorlinden
De Bakery Case bestaat uit Frame Houses die op maat zijn gemaakt voor deze tentoonstelling. Het Frame House is een ontwerp van Floris Schoonderbeek en wordt binnenkort ook toegevoegd aan de collectie van Weltevree. Binnenin en rondom de paviljoens kunnen bezoekers Weltevree-producten gebruiken, zoals de Tablebench, Forestry Table en Forestry Bench.

De connectie tussen Voorlinden en Weltevree
Weltevree is trots om deel uit te maken van deze tentoonstelling. Floris Schoonderbeek: “Bij Museum Voorlinden mengt de architectuur met het landschap en de cultuur. Dat creëert een sfeer van rust en stilte, zowel binnen als buiten het museum. De omgeving maakt de ervaring van de bezoekers sterker. Die aandacht voor nieuwe invloeden past perfect bij de filosofie van Weltevree en wat wij ook in onze producten terug willen zien. Ook al houden we van mooie dingen die goed in elkaar zitten, we geloven dat het leven draait om ervaringen en niet om spullen.”

Voorlinden - Bakery Case - Frame House
Voorlinden Frame House - Forestry - Stringlight
Voorlinden Frame House 1

Bezoek de Bakery Case
De Wayne Thiebaud tentoonstelling en de Bakery Case zijn te bezoeken bij Museum Voorlinden van 9 juni tot en met 16 september 2018.
Koop hier kaarten voor de tentoonstelling.

producten op deze locatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member