Aankondiging: Weltevree bij Museum Voorlinden

Digital Image Pavilions at Voorlinden

Van 9 juni tot en met 18 september 2018 is bij Museum Voorlinden een exclusieve tentoonstelling te zien van het werk van Wayne Thiebaud. Onderdeel van deze tentoonstelling zijn de ‘Bakery Case’ paviljoens in de tuin van het museum. Deze paviljoens komen voort uit een samenwerking tussen Voorlinden en Just Haasnoot waarna ze zijn ontwikkeld door Floris Schoonderbeek, oprichter en art director van Weltevree. De paviljoens zijn een plek waar bezoekers kunnen nagenieten van de tentoonstelling met uitzicht op de inspirerende museumtuin.

Het idee achter de paviljoens

De Amerikaanse schilder Wayne Thiebaud is bekend van zijn ‘object transference’ techniek. Hierdoor maakt hij ware beeldhouwwerken op het doek. Thiebauds werk bestaat uit kleurrijke schilderijen waarop mensen, landschappen en voedsel zeer realistisch staan afgebeeld. De schilder is vooral bekend van zijn schilderijen van gebak. Om deze objecten buiten het museum verder tot leven te brengen is het idee ontstaan van paviljoens waar echt gebak geserveerd wordt. Het concept is vervolgens ontworpen en gerealiseerd in samenwerking met Floris Schoonderbeek.

Wayne Thiebaud Painting Sixteen Pies

Sixteen Pies (1965) door Wayne Thiebaud.

Undivided attention for Wayne Thiebaud

In de paviljoens bevinden zich Tablebenches en andere Weltevree producten die uitnodigen om de omgeving op een nieuwe manier te gebruiken. Ze bieden rust en ruimte aan bezoekers die van de tuinen willen genieten en willen nadenken over de kunst van Thiebaud. Deze ervaring sluit aan bij de filosofie van Weltevree: undivided attention.

Specificaties

Evenement: Tentoonstelling van Wayne Thiebaud en paviljoens bij Museum Voorlinden
Locatie: Buurtweg 90, Wassenaar
Datum: 9 juni t/m 18 september 2018
Openingstijden: 11:00 – 17:00u (dagelijks geopend)
Website: http://www.voorlinden.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Word een member Word een member