Stortemelk

De boshuisjes bij Camping Stortemelk op Vlieland moesten duurzaam zijn en iets toevoegen aan het bestaande verblijfsaanbod voor Vlielander gasten. Een aantal bijzondere huisjes, onder meer geïnspireerd op een ‘tuinhuisje’ en ‘woonwagen’ zijn het resultaat. Henk Boekhout: “Uit respect voor de omgeving wilde ik iets maken wat recht doet aan de unieke plek en tegelijkertijd zorgen voor een optimale beleving van deze omgeving. Ik vroeg me af: ‘Wat zou ik in dit bos willen zien en wat zou ik hier ervaren in een huisje of hutje?’ Het resultaat is de ‘Barn’ geïnspireerd door de tuinhuisjes van de Amsterdamse School Architecten en schuur-achtige volumes zoals in Canada en Amerika. Bijzonder is dat het bos onder de poten gewoon zijn gang kan blijven gaan. “De boshuisjes vullen het gat tussen kamperen en een gewoon vakantiehuisje, maar moeten ook bij Stortemelk passen” vertelt Sander Brand. “Het was schipperen met elke centimeter om ze zo compact mogelijk te maken. Henk en ik en Kramer’s Bouwbedrijf vonden het een eer op zo’n fantastische plek aan dit project te mogen werken”. De ‘Woodrock’ moest stoer worden, een houten rots. Bij dit huisje, de meest compacte van de reeks, heeft de ontwerper op één onderdeel uitgepakt. Dat werd de gigantische schuifpui – uitgesneden als het ware out een houten blok – die overhoeks open kan, waardoor ‘binnen’ ook ‘buiten’ wordt. De vorm van huis is bedacht door interieurarchitect Susie Brand-de Groot. Dit model moest de de hoogte in reiken, alsof het tussen de bomen is meegegroeid en altijd in het bos heeft gestaan. Het huis is plaatselijk opengesneden en heeft daar waar de raampartijen zitten een andere kleur dan de noestige, gebogen buitenkant. De huisjes zijn ieder voorzien van de Weltevree Forestry Table en Forestry Benches, gemaakt van het hout uit de Nederlandse bossen in samenwerking met Staatsbosbeheer.

specificaties

Opdrachtgever: Camping Stortemelk Locatie: Camping Stortemelk, Vlieland, Nederland Website: www.stortemelk.nl Jaar: 2016

producten in dit project

Forestry Table Forestry Bench

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert.

Mitglied werden Mitglied werden